zaterdag 21 april 2012

Eens een opportunist.....

Hij lag nu al twee uur naar het plafond te staren. Op één of ander manier kon hij zich niet meer lekker in de lakens draaien. Hij had het onbestemde gevoel dat dat nog wel even zou duren. Het moment van de waarheid was aangebroken. Ze hadden zeven weken met elkaar onderhandeld en nu zouden ze de natie gaan vertellen wat ze hadden afgesproken. Het zou weer een momentje moeten worden waarbij zijn rijzende ster weer een stukje omhoog schuift. Maar ergens twijfelt hij.

De onderhandelingen hadden hem behoorlijk wat tijd gewonnen. Hij wilde zijn terechte twijfel of het oude kunstje nog werkte wegnemen, maar dat was niet gelukt. Hij had eerder al gezien dat de haatzaaicampagne tegen Moslims steeds minder effect kreeg. Wat hij er ook aan deed, zijn populariteit steeg er niet meer van. Het leek erop dat hij met zijn meldpunt tegen Oost-Europeanen nog even de oude glorie hervond, maar op één of andere manier waren Henk en Ingrid het getrompetter tegen buitenlanders zat. Zeker toen Henk en Ingrid zagen dat “Europa” stevig stelling nam en ze zich langzamerhand bedachten dat hij niet de messias was die ze zouden willen omarmen.

De messias! Hoe lang had hij ervan gedroomd om met zijn rabiate moslimhatende vrienden de staat Israel te bevrijden van de druk van het Arabische geweld. Zijn hele leven had hij gewijd aan dit doel en hij had oprechte hoop gehad toen hij een succesvol politicus werd. Hij verzamelde meer dan anderhalf miljoen bange landgenoten! Wat ging er fout? Het zou over twee jaar geschiedenis zijn. Zij electoraat brokkelde af en bij de volgende verkiezingen zou hij een harde dobber krijgen aan die andere twee conservatieve oppositieleiders.

Hoe hard hij ook had geprobeerd om binnen zijn groep de wind eronder te houden, ook bij hem lopen de oude medestanders inmiddels bij bosjes weg. De misser in Limburg had hem aan het denken gezet. De oude trucks werkten niet meer. Hij moet op zoek naar nieuwe vormen. Als hij maar een beetje meer tijd kon kopen om die te bedenken.

Toen hij zich voor de zoveelste keer omdraaide en schaapjes begon te tellen nam hij zijn besluit: Morgen de stekker eruit, zo snel mogelijk verkiezingen en dan proberen de crisis te overleven met genoeg zetels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten